Dit is de homepage van WZ&PC "De Noord-Veluwe"

MEDAILLEWEDSRTRIJD TE HATTEM

25-11-2000

Iedereen vroeg zich al af hoe dat nou moest, zoveel clubs in een zwembad. We hebben het dan over de medaillewedstrijd in Hattem. Gelukkig duurde deze wedstrijd niet al te lang?! Maar er zijn wel heel wat medailles binnen gehaald en heel veel luitjes hebben hun tijd verbeterd. Het bijzondere aan deze wedstrijd was, dat er eerst series gezwommen moesten worden. De vijf snelste zwemmers uit die series gingen door naar de finale. In de finale werd dan uitgevochten wie uiteindelijk het goud, het zilver of het brons omgehangen zou krijgen. Als het dus een beetje mee (of juist tegen) zat dan moest een bepaalde afstand twee keer gezwommen worden. De jongere zwemmers hoefden steeds maar één keer te zwemmen. Voor hen was de serie al als een finale. Extra spannend!

Laten we met het begin beginnen. De series 50 meter rugslag. Alleen Johan haalde hierop een tweede plaats met een tijd van 0.33.07. Hij ging samen met Jos, Judith en Annemarie door naar de finale. In die finale zwom dezelfde Johan een tijd van 0.32.98. Dit was goed voor een derde plaats. Gefeliciteerd Johan.

De volgende afstand is 100 meter rug. Kars verbeterde zijn tijd naar 1.12.54 en haalde hiermee een derde plaats. Emiel verbeterde ook zijn tijd. Hij zwom 1.25.24. Dan Erik. Nou, die is goed bezig, tijd: 1.18.11. Hij zette zijn PR hiermee scherper en tevens verbrak hij het oude CR. Dianne verbeterde haar tijd naar 1.35.66 en tot slot Christine, ook zij verbeterde haar tijd: 1.37.92. Van de tien mensen die waren gestart op deze afstand haalden vier de finale. Kars haalde hier een derde plek en verbeterde wederom zijn tijd: 1.12.54. Erik haalde een derde plek en veranderde zijn PR en CR opnieuw: 1.17.37. Goed gedaan hoor!!!!!!!

Dan de 50 meter school. Behoorlijk wat zwemmers op deze afstand; Kars: 0.35.32, Niek: 0.38.88, Matthijs: 0.41.66, Christiaan: 0.44.56, Stephan: 0.55.43, Erik: 0.39.89 en Christine: 0.47.74. Allemaal zwommen ze een PR, kijk en zo hoort het! Buiten de PR om zwom Kars er een CR bij plus een eerste plek en Erik een CR.

Van dit aantal ging Kars, Niek en Erik door naar de finale. Op volgorde: 0.35.17, 0.38.53 en  0.35.58. Weer werden alle PR’s verbroken en Kars en Erik verbraken weer hun CR. Kars werd eerste en Erik derde.

Next, 100 meter school. In de series gebeurde er niet zo heel veel. Judith verbeterde haar tijd: 1.30.74, Meriam (1.27.22) zwom een derde plek en Maaike (1.26.14) een tweede. In de finale gebeurde er meer. Judith (1.31.25) een derde plaats, Meriam (1.24.86) een eerste plaats, Maaike (1.27.10) een tweede plaats en Annemarie (1.30.67) een derde plaats. Goed gedaan dames, complimenten.

50 Vlinder. Niek zwom hier een tijd van 0.38.80 (PR), Emiel een tijd van 0.39.63 (ook een PR), Jelle een tijd van 0.38.28 (PR & CR) en Hilde een tijd van 0.36.53 (eerste plaats).

Helaas ging niet iedereen door naar de finale. Jelle werd gedis. Niek verbeterde weer zijn tijd (0.38.59), maar behaalde geen podiumplaats en Hilde verbeterde haar eerder gehaalde CR en PR (0.36.38) en werd eerste!!! Ga zo door!

We gaan nog even door met vlinderen. 100 meter vlinder. Johan haalde in de series een eerste plaats (1.10.98) en Meriam een tweede (1.18.66). In de finale kwamen ze nog een keer aan bod. Er werden geen records verbroken, maar er werden wel plakken binnengehaald. Johan (1.11.28) werd tweede, Jos (1.20.92) derde en Meriam (1.15.66) eerste.

Over op de vrije slag. 50 meter om precies te zijn. Van de zeven zwemmers verbeterde alleen Jos (0.29.63) en Monique (0.37.48) hun oude tijd. Meriam werd derde met een tijd van 0.31.22. In de finale kregen vijf personen de kans een stukje metaal binnen te halen. Erwin was één van de gelukkigen. Een derde podiumplek voor hem met een tijd van 0.27.26. Helaas verbeterde hij niet zijn tijd. Dit deed Maaike wel. Ze haalde een mooie tweede plaats en verbeterde ook haar oude tijd: 0.31.86. Meriam deed mee met Erwin en haalde alleen een tweede plaats op het podium met een tijd van: 0.30.54.

De honderd meter vrij werd door een groot aantal gezwommen. Emiel verbeterde zijn tijd: 1.11.63 samen met Dianne (1.17.91) en Christine (1.27.82). Helaas kwam niemand in aanmerking voor een finale plaats. Volgende keer beter............J

Nu de mix van de slagen. Voor sommige beter bekend als de wissel. Niekje veranderde zijn tijd in 1.19.14. Ook Arna deed dit, haar tijd: 1.40.02. Erwin haalde alleen een tweede plek. In de finale haalde Erwin een derde plaats en verbeterde ook nog eens zijn tijd (1.08.48). Jammer genoeg bleef het hierbij.

Natuurlijk waren het niet alleen de ouderen die deze dag zwommen. Ook de jeugd was aanwezig. En dat hebben we gemerkt. In totaal 12 podiumplaatsen.

Everhard zwom op de 50 meter rug een tweede plaats (0.40.96). Richard een derde, maar hij verbeterde ook nog eens zijn tijd: 0.41.66. Deze tijd was tevens goed voor een clubrecord! Michiel haalde ook een PR (0.51.16) en werd tweede. Gerard dacht, kom laat ik gezellig mee doen: 1.06.77, een derde plaats en een PR. Maar de meiden deden evengoed mee.

Marloes werd tweede (0.41.13), Paula zwom een snellere tijd: 0.45.44, Kim zwom een snellere tijd: 0.53.55 en Allete zwom een nieuwe tijd: 1.05.14. Geweldig!

Wederom Everhard, maar nu op de 50 meter school. Een eerste plek (0.45.92) en een PR. Johan zwom dezelfde afstand in 0.46.51, goed voor een tweede plaats. Vincent zwom een mooi persoonlijk record: 0.50.27 samen met Michiel (0.55.93) en Gerard (0.56.71). Michiel haalde ook nog een bronzen plak. Goed man!!

Bij de meiden sneuvelden ook heel wat records op deze afstand. Paula: 0.51.28, Jantine: 0.52.66 en Alette: 0.57.97. Volgende keer ook een podiumplek, hè dames!!

Nog één keer Everhard. 50 meter vlinder. De laatste van zijn rijtje medailles, een derde plek met een tijd van: 0.41.44. Richard voegde nog even een CR en PR aan zijn lijstje toe: 0.43.30. Johan was tevreden met een PR (0.52.16). Bij de dames zwom Marloes: 0.37.33. !Let even op!: een clubrecord, persoonlijk record en een EERSTE plek. Wat een druk leven!

Nou, nog twee afstanden (inmiddels is het al ruim in de avond).

50 Meter vrij. Stephan een PR (0.57.42), Vincent een PR (0.48.79), Gerard een PR (0.59.19), Jantine een PR (0.41.71), Kim een PR (0.48.41), Alette een PR (1.05.87) en als klap op de vuurpijl: Marloes een welverdiende PR, CR en eerste plaats (0.34.88). Jan kan tevreden over jullie zijn hoor!!!!!!!!!

En dan tot slot de wissel. Richard was de enige die het lukte hier een podiumplaats te betreden. Hij werd derde met een tijd van: 1.32.55.

Even nog een kort overzicht. In totaal zijn er dus die dag 137 mensen gestart. Zeven zwemmers haalde een gouden stuk edelmetaal, acht een zilveren stukje edelmetaal en 14!! een bronzen stukje edelmetaal. Iedereen gefeliciteerd met de geleverde prestaties!!!!!!!!!!!!!!!!